u šuičinoj fotelji

Prvi radni dan Sunčane Glavak u Bruxellesu: Ovo je za mene novi politički izazov

02.12.2019 u 09:58

Bionic
Reading

Bivša glasnogovornica Vlade i saborska zastupnica HDZ-a Sunčana Glavak započinje svoj mandat u Europskom parlamentu. Sjeda na mjesto Dubravke Šuice, koja je preuzala dužnost potpredsjednice u Europskoj komisiji

Sunčana Glavak, bivša glasnogovornica Vlade i zastupnica u Saboru, od 1. prosinca službeno je imenovana u Europski parlament, kao zamjena za Dubravku Šuicu koja je preuzela dužnost potpredsjednice u Komisiji, priopćili su iz Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Nova hrvatska eurozastupnica bit će dio Europske pučke stranke (EPP), a prvi radni dan, kako je rekla, rezerviran je za 'sve ono što zastupnik mora odraditi pri dolasku u Europski parlament', neophodnu administrativnu pripremu.

'Već u utorak i srijedu slijede sastanci i razne konferencije na kojima ću nazočiti, a jednu od njih organizira i kolegica Željana Zovko (HDZ-EPP)', rekla je Glavak iza koje su tri mandata u Hrvatskom saboru.

Najavila je kako će joj u fokusu rada biti vanjska politika, a preuzet će i odbore Dubravke Šuice.

'Uz Odbor za vanjske poslove (AFET), tu je i Odbor za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI). Inače bih se vrlo rado bavila i temama kulture i medijske politike, a to bi na neki način bio i logičan slijed, s obzirom na dugogodišnje iskustvo rada u Ministarstvu kulture, ali i na moje akademske interese. Radim kao asistentica na Sveučilištu Sjever, pripremam doktorat i namjeravam kao zastupnica u Europskom parlamentu organizirati radionice diljem Hrvatske', rekla je Glavak koja Europski parlament smatra važnim korakom u svojoj karijeri, posebice jer Hrvatska uskoro preuzima predsjedanje Vijećem EU-a.

'Mandat u Europskom parlamentu za mene je novi politički izazov, veselim se novom iskustvu i radu s novim kolegama', poručila je Glavak.