incident u saboru

[VIDEO] Glasnović kolegi kazao da je kameleon, gnjida i majmun, a potom mu se unio u lice

13.02.2020 u 14:08

Bionic
Reading

U Saboru je tijekom rasprave zamalo došlo do fizičkog obračuna između nezavisnog Željka Glasnovića i Željka Lenarta iz HSS-a

Tijekom svojeg izlaganja Željko Glasnović osvrnuo se na pitanje korupcije u Hrvatskoj. Žestoko je kritizirao i HRT i emisije koje se prikazuju. Kaže da je riječ o cenzuri i prividu demokracije, javlja hrt.hr.

Potom je raspalio i po situaciji u državi. 'Krade se minimalno 30 milijardi kuna godišnje, a tu se radi o lijevom i desnom krilu partije. Gdje je nestala imovina, SUBNOR, SKH?, upitao je Glasnović, a zatim se žestoko obrušio na Željka Lenarta iz HSS-a koji mu je nešto dobacio iz saborske klupe.

'Dobro prijatelju, dobro znam, smrdi mi ovdje. Začepi. Ti si kameleon i gnjida'. Lenart je nakon Glasnovićeva izlaganja rekao da je riječ o povredi Poslovnika.

'Povrijeđen je članak 238. Gospodin Glasnović mene vrijeđa kao zastupnika. U mojoj obitelji nitko nije bio u partiji, ali nismo niti pobjegli u Kanadu i 30 godina se sakrivali u Kanadi kao vi. Vi držite moralne propovijedi'.

Na to mu je Glasnović počeo dobacivati da je majmun te ustao iz klupe i gotovo fizički na njega nasrnuo. Cijelu je situaciju nastojao smiriti Miro Bulj.

Potom je predsjedatelj Furio Radin zamolio saborsku stražu da razdvoji zastupnike. Glasnović se zatim vratio u klupu. - 'Gospodine Glasnoviću, nismo u Legiji stranaca, ovo je Sabor. Sjednite, prekinimo s time', poručio mu je Radin.