uvrede s govornice

Jandroković o Glasnovićevom istupu: Svašta se može čuti s govornice

19.11.2018 u 13:35

Bionic
Reading

Nakon još jednog istupa nezavisnog zastupnika Željka Glasnovića reagirao je Bojan Glavašević. no reakcije su uslijedile i izvan sabornice

Glasnović je, podsjetimo, uz uvrede kazao kako Hrvatskom vladaju neokomunisti, a medije nazvao moralnim tifusarima.

'Svašta se može čuti s govornice. Svaki govor koji je neprihvatljiv nije dobrodošao u Sabor. Međutim, odgovornost je na svakome od zastupnika i na vama medijima da to adekvatno komentirate. Nedavno sam čuo da vas je jedan zastupnik nazvao korisnim idiotima (op.a Ivan Pernar). Mislim da bi bilo dobro da takve zastupnike tretirate na odgovarajući način', prokomentirao je Glasnovićev istup predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

No, unatoč grubim riječima Jandroković Glasnoviću nije odmah udijelio opomenu, nego tek kasnije kada je zloupotrijebio institut povrede poslovnika. 'Ako ste primijetili, ja ljude puštam da govore što hoće. Jedino ako nekoga osobno prozove onda ga upozorim. Ovako za općenite rasprave, najbolji sud je sud građana i vas medija da takve zastupnike jednostavno tretirate na odgovarajući način', rekao je.

U Saboru, dodao je Jandroković, ima izvrsnih rasprava te zastupnika koji se pripremaju za raspravu, ali i onih koji na ovaj način pokušavaju skrenuti pozornost.

'Pokušajte naći način da takvi ne uđu u prvi plan nego oni koji se dobro pripremaju te dobro i korisno govore', kazao je predsjednik Sabora.

  • +20
Sabor raspravlja o rebalansu proračuna zbog jamstava Uljaniku Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Glasnovića je komentirao i potpredsjednik Sabora Mostov Božo Petrov. 'Svako omalovažavanje i vrijeđanje kako saborskih zastupnika, tako i svih drugih građana, u hrvatskom parlamentu nije dopustivo. Postoji jasan 238. članak Poslovnika Sabora po kojem ga je trebalo upozoriti. Vrlo lako bi se to riješilo da su prihvatili Etički kodeks koji sam predložio kao predsjednik Sabora, ali ga nisu prihvatili', poručio je Petrov.