IZBOR U FINIŠU

Glasnogovornik NK Rijeke postaje glavni urednik Novog lista?

28.11.2016 u 13:00

Bionic
Reading

Riječki Novi list, prema neslužbenim informacijama, mogao bi dobiti novog glavnog urednika. Favorit je aktualni glasnogovornik NK Rijeka i bivši novinar Novoga lista Robert Frank

Da je sudbina aktualnog glavnog urednika Nenada Hlače zapečaćena, govori i informacija da vlasnici Novog lista obavljaju razgovore s potencijalnim kandidatima koji bi mogli preuzeti funkciju glavnog urednika.

Robert Frank u izjavi za tportal rekao je da još ne može ništa službeno potvrditi. 'Mogu samo reći da sam obavio službene kontakte i razgovore s vlasnicima Novoga lista', kazao nam je Frank. No nije propustio istaknuti da je Novi list najbolji dnevni list u Hrvatskoj, ali i da mu je potrebno restrukturiranje. 'Pred odgovornima za sudbinu Novoga lista je vrijeme izazova', poručio je Frank.

Hlača će s funkcije glavnog urednika Novog lista otići nakon tek nešto više od godinu i pol. Imenovan je u ožujku prošle godine na mandat od četiri godine nakon što je dobio i većinsku podršku redakcije nakon tajnog glasovanja. Vlasnik Novog lista je JOJ Media House, češko-slovačka medijska grupacija. Nakon što su preuzeli Novi list u javnosti se spekuliralo da iza kupnje stoji jedna hrvatska politička opcija što su iz te tvrtke odbacili.