grad u smeću

GLAS: Gradonačelnik mora hitno riješiti katastrofu s odvozom otpada u Zagrebu, neka pokaže što znači biti zelena stranka

21.06.2022 u 11:53

Bionic
Reading

Stranka GLAS pozvala je u utorak zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da hitno riješi neizdrživo stanje s odvozom otpada, konačno preuzme odgovornost za upravljanje gradom i pokaže što znači biti zelena stranka na jednom vrlo praktičnom primjeru - skupljanju otpada

"Situacija s odvozom otpada u Zagrebu prešla je sve granice podnošljivog i ako gradonačelnik hitno ne reagira, Zagrepčane čeka možda i napuljski scenarij", upozorila je ta stranka.

Ističu da se proteklih dana građani masovno javljaju medijima i gradskoj upravi žaleći se na nesnosni smrad i otoke razbacanog smeća po raznim dijelovima grada, a mnogima otpad ispred kuća i stanova nije odvezen i više od tjedan dana.

Zagrebačka Čistoća hladno odgovara da nema vozila, a gradonačelnik šuti ili se svako toliko pojavi s vizijama novog sustava i istovremenim priznanjima nemoći da uopće osigura redovan odvoz otpada, kažu u GLAS-u.

  • +6
Odvožnja otpada Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Ocjenjuju da što god bilo posrijedi, i koji god bili razlozi za trenutnu situaciju gradonačelnik nije i ne može biti promatrač dok mu se grad zatrpava smećem jer je izabran na izravnim izborima na funkciju prvog čovjeka grada s ogromnim proračunom, ukupno vrijednim 14 milijardi kuna.

Zagrepčani pritom plaćaju najviši prirez u državi i minimum usluge koju im njihov grad duguje je da se ne guše u smeću i smradu, upozorili su.