počasni građanin

Generalu Stipetiću povelja za osobite zasluge u obrani Siska

02.09.2017 u 15:21

Bionic
Reading

Na svečanoj akademiji u subotu u povodu Dana branitelja grada Siska, generalu u mirovini Petru Stipetiću koji je proglašen počasnim građaninom Siska, povelju za osobite zasluge u obrani Siska i domovine Hrvatske, predale su sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednica Gradskog vijeća Ivana Krčelić

Ratni put generala Stipetića u Domovinskom ratu, uz ostalo, obilježilo je zapovjedanje Zbornim područjem Zagreb, zapovjedanje sektorom Sjever u oslobodilačkoj operaciji Oluja, te predaja 21. kordunskog korpusa tzv. republike srpske krajine.

Zahvaljujući na priznanju, Stipetić je posebno naglasio ulogu hrvatskih branitelja Siska i Banovine u Domovinskom ratu.

"Sisak je uvijek bio grad kojeg je Glavni stožer cijenio kao okosnicu obrane. Ovdje je oslobođena prva vojarna u Hrvatskoj, a posljednji ste ispalili pucanj u Oluji. Vi ste bili jamstvo da neprijatelj neće do Zagreba.

Žao mi je što je u prva dva dana Oluje ovdje učinjena greška, ali to smo brzo ispravili. I dalje mislim kako bi se središnja proslava Oluje trebala organizirati i u drugim gradovima, jer su to Sisak, Karlovac, Gospić i još neka mjesta to zaslužili", rekao je general Stipetić.