VELIKA AKCIJA POLICIJE

Gdje su se po Hrvatskoj skrivali kriminalci za kojima traga EU?

03.07.2013 u 09:30

Bionic
Reading

Policija je do utorka poslijepodne privela ukupno 24 osobe za koje su prvog dana Hrvatske u Europskoj uniji iz zemalja EU-a stigli uhidbeni nalozi. Ukupno ih je stiglo 84, a policija vrlo šturo objavljuje podatke o akcijama koje provodi

Među pristiglim nalozima jučer je stigao i onaj za uhićenjem Josipa Perkovića, kojeg je nedavno izglasani zakon spasio od hrvatske, a i njemačke policije. Među ostalim uhidbenim nalozima po kojima je policija postupila kriju se počinitelji teških kaznenih djela, od razbojstava, preko trgovine ljudima, do pokušaja ubojstva…

U velikoj policijskoj akciji koja se provodila u gotovo svim policijskim upravama privedene su 24 osobe. Na području PU bjelovarsko-bilogorske privedene su četiri osobe, i to zbog teške krađe, lihvarskog ugovora te trgovanja ljudima i ropstva, doznajemo iz Ravnateljstva policije.


PU istarska privela je tri osobe zbog počinjenja kaznenih djela prevare, krađe, krivotvorenja dokumenata i obiteljskog nasilja. Na području PU međimurske također su 'pale' tri osobe zbog krivotvorenja novca i zloporabe povjerenja. U PU brodsko-posavskoj privedene su dvije osobe zbog udruživanja radi počinjenja kaznenog djela, u PU osječko-baranjskoj dvije zbog pokušaja ubojstva i teške krađe, a dvije osobe privedene su i na području PU splitsko-dalmatinske zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te prevare.

Zbog zloporabe opojnih droga na području PU šibensko-kninske privedene su dvije osobe, a isto toliko i na području Zagreba zbog krijumčarenja oružja i teške krađe.

Po jedna osoba uhićena je na području Zagorja zbog nedozvoljenog držanja eksplozivnih tvari, u PU primorsko-goranskoj zbog prevare, jedna je osoba uhićena na području PU vukovarsko-srijemske zbog trgovanja ljudima i ropstva te jedna osoba u Zadarskoj županiji zbog razbojništva.