ODMARA UZ NAKNADU PLAĆE

Gdje je sada bivši glasnogovornik Vlade Nikola Jelić?

22.02.2016 u 06:48

Bionic
Reading

Nakon što krajem je siječnja razriješen s mjesta glasnogovornika Vlade Nikola Jelić odlučio se za sada odmoriti, a kasnije će vidjeti gdje će potražiti novi posao, potvrdio je za tportal

'Za sada se odmaram te imam više vremena za prijatelje i ići na kave', kazao je Nikola Jelić za tportal.

Potvrdio je da je aktivirao opciju naknade plaće po modelu 6 plus 6. Naime, prema Zakonu o pravima i dužnostima državnih dužnosnika, državni dužnosnici, među koje spada i glasnogovornik Vlade, nakon prestanka njenog obnašanja sve do početka ostvarivanja plaće po drugoj osnovi ili do ispunjenja uvjeta za mirovinu imaju šest mjeseci od dana prestanka obnašanja dužnosti pravo na naknadu u visini plaće koju ostvaruje dužnosnik na toj dužnosti, a sljedećih šest mjeseci pravo na naknadu u visini 50 posto plaće koju ostvaruje dužnosnik na toj dužnosti.

Što se tiče nekog budućeg zaposlenja, hoće li se vratiti novinarstvu ili će posao potražiti negdje drugdje, Jelić još ne zna. 'Nisam još krenuo tražiti posao, ali kada se zaposlim, obavijestit ću vas', rekao nam je.

Podsjetimo, nakon odlaska Ivane Grljak, Jelić je u ožujku 2014. postao glasnogovornik vlade Zorana Milanovića. Rodom je iz Bjelovara i studirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Kraj 1991. i početak 1992. provodi na istočnoslavonskom bojištu kao pripadnik 105. brigade Hrvatske vojske, što je možda najzanimljiviji podatak iz njegovog životopisa.

Novinarsku karijeru započinje 1992. kao honorarni suradnik u zagrebačkom dopisništvu Slobodne Dalmacije. Sljedeće godine seli se u Novi list, u kojem je bio i zamjenik šefa dopisništva.

Godine 1998. počinje raditi u Jutarnjem listu, u kojem je uz dvogodišnji prekid ostao do 2014., kada postaje glasnogovornikom Vlade. U tom dnevnom listu počinje kao novinar, a kasnije postaje urednik redakcije unutarnje politike.

Godine 2011. odlazi u tjednik Globus, a potom se 2013. vraća u Jutarnji, i to kao novinar i komentator.