ušao u povijest

Gej bar Buddy's postao biračko mjesto

04.11.2020 u 12:32

Bionic
Reading

Lokalni LGBTQ bar iz Houstona, Buddy's, u utorak je vjerojatno ušao u povijest. Kafić koji se reklamira kao 'moderan gej bar s raznolikim događanjima' tvrdi da je prvo takvo mjesto koje je za potrebe predsjedničkih izbora pretvoreno u biračko mjesto, piše CNN

U Buddy'su su mogli glasati svi registrirani stanovnici okruga Harris. U baru je bilo postavljeno 14 glasačkih mjesta, a predstavnici izbornog povjerenstva govorili su engleski, španjolski, vijetnamski, kineski i indonezijski jezik, stoji na stranici bara na Facebooku.

'Sretni smo što smo dobili prigodu sudjelovati u stvaranju povijesti jer smo prvi LGBTQ bar u povijesti koji je za potrebe predsjedničkih izbora pretvoren u biračko mjesto', rekao je CNN-u vlasnik bara Christopher Barry, a list Houston Chronicle potvrdio je informaciju.

#Vote in the front.🗳️ #Party in the back!!! 🎉 https://hubs.la/H0zbLdd0

Objavljuje BUDDY'S HoustonUtorak, 3. studenoga 2020.
  • +11
Izbori u SAD-u Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

'Buddy's bar je ponosan jer je omogućio siguran prostor za glasanje svojim biračima. Nadamo se da ćemo poslužiti kao svjetionik inkluzivnosti i humanosti te kao mjesto na kojem su svi dobrodošli.'

Barry vjeruje da je na najproduktivniji način pridonio zajednici na dan izbora. Rekao je da je odaziv birača bio velik, da je riječ o 'iznimnom iskustvu' te kako bi volio da se bar i ubuduće koristi kao prostor za biračko mjesto.