POLITIČKI APSURDI

Ovaj kandidat na američkim izborima prije mjesec dana umro je od koronavirusa. Svejedno, izabran je

04.11.2020 u 10:35

Bionic
Reading

Osim predsjedničkih i parlamentarnih, u SAD-u su jučer održani izbori za različite razine lokalne samouprave. Takvi izbori uvijek donesu poneku bizarnu priču, a ovoga puta to je vijest o Davidu Andahlu, republikanskom kandidatu koji je izabran u zastupnički dom parlamenta Sjeverne Dakote iako je prije mjesec dana preminuo od koronavirusa

Kako prenosi New York Post, Andahl se kandidirao s još jednim republikancem, Daveom Nehringom, a oba kandidata su pobijedila svoje demokratske izazivače.

Andahlova majka rekla je za lokalni list The Bismarck Times da je njezin sin uložio puno truda u kampanju te da je bio vrlo oprezan u kontaktu s mještanima. 'Zalagao se za interese poljoprivrednika i rudarske industrije. Volio je svoju zemlju i htio je promijeniti stvari', rekla je Pat Andahl.

Na Andahlovoj stranici na Facebooku objava o kampanji njega i Nehringa i dalje stoji prikvačena pri vrhu stranice.

Kako će se ova pravna zavrzlama rasplesti, odlučit će lokalni republikanci, no izborno zakonodavstvo u dijelu američkih država ne dozvoljava zamjenu kandidata tijekom trajanja izbornog procesa, pa čak ni nakon njegove smrti.