40. GODIŠNJICA VLADAVINE

Gadafi zbog Jurice nije pozvao Mesića na proslavu

Gadafi i Mesić

Gadafi i Mesić

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Predsjednik Stjepan Mesić nije dobio pozivnicu libijskog predsjednika Gadafija za proslavu 40. godišnjice revolucije, koja se obilježava u Tripoliju. Srbijanski predsjednik Boris Tadić i predsjedajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvani su na skup, pa je bilo logično očekivati da će i hrvatski predsjednik biti među desecima pozvanih državnika, među kojima su neki odustali od posjeta zbog dočeka što su ga Libijci priredili Al-Megrahiju, teroristu iz afere Lockerbie

Kako se to nije dogodilo, očito je riječ o poruci koju je Libija poslala Hrvatskoj, piše Večernji list. Naime, nakon što je veleposlanik Neven Jurica izašao sa sjednice Vijeća sigurnosti UN-a za vrijeme govora libijskog predstavnika i temeljem činjenice da nakon povlačenja veleposlanika Jovana Vejnovića Hrvatska u Tripoliju mjesecima nema drugog veleposlanika, bilo je jasno da libijska strana neće ostati dužna. Nije pomoglo ni to što bivši premijer Ivo Sanader unatoč čvrstim obećanjima i dogovorima nije otišao u posjet Libiji, a nije se ni ispričao, u skladu s uzusima.

Za organizaciju proslave, koju će pratiti 300.000 Libijaca, angažirana je britanska tvrtka Atlantic Enterprise. Ni Peking 2008. nije imao šator visok 27 i širok 130 metara, a svoje će mjesto na proslavi naći i 1.000 deva, nomadi Tuarezi i 40 balona na vrući zrak. Ukupno 8.000 tona opreme dopremit će 15 aviona antonova, a 400 glumaca i 1.100 statista predstavit će VIP uzvanicima povijest Libije još od doba Feničana.

PRIZORI S GADAFIJEVE PROSLAVE

Reuters

Reuters

Izvor: Reuters / Autor: -

 
Reuters

Reuters

Izvor: Reuters / Autor: -

 

Reuters

Reuters

Izvor: Reuters / Autor: -

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi