NAKON DVA TJEDNA NA TV-U

Gadafi je živ i zdrav!

12.05.2011 u 09:39

Bionic
Reading

Libijska državna televizija prikazala je u srijedu kasno navečer Moamera Gadafija na sastanku s plemenskim vođama u hotelu u Tripoliju, čime su okončane sumnje o njegovoj sudbini nakon napada NATO-a na njegovu rezidenciju u glavnom libijskom gradu prije dva tjedna

Gadafi se, naime, nije pojavio u javnosti otkako je 30. travnja u zračnom udaru na rezidenciju Bab al Aziziju ubijen njegov najmlađi sin i troje unučadi.

'Mi poručujemo svijetu: 'ovo su predstavnici libijskih plemena', rekao je Gadafi, gledajući prema svojim gostima i imenujući neke od njih.

Iza Gadafijevih leđa mogao se primijetiti veliki televizijski ekran na kojem je išao prilog televizije Al Džazire. Zumiranjem su novinari utvrdili da je u kutu ekrana datum 11. svibnja.

Strani novinari smješteni u tom hotelu kažu da je dio zgrade bio zatvoren tijekom održavanja tog sastanka i oni nisu vidjeli Gadafija, što je u suprotnosti s njegovim ranijim pompoznim ulascima na glavna vrata s cijelom svitom iza sebe. Ranije tijekom dana libijski ustanici nanijeli su mu težak poraz osvajanjem zračne luke u opkoljenoj Misrati.

Gadafijevo pojavljivanje na televiziji