TRAŽENA ZANIMANJA

Frizeri, kozmetičari i pedikeri do posla i bez radnog iskustva

19.06.2014 u 10:59

Bionic
Reading

Do kraja svibnja 2014. godine objavljen je 271 oglas u kategoriji Briga o ljepoti, sport što je jednako kao i prošle godine u isto vrijeme. Najtraženija zanimanja bila su frizer, kozmetičar i pediker/maniker

Prosječna mjesečna plaća za frizere iznosi 2.928 kuna, što je 45 posto niže od prosječne mjesečne plaće u Hrvatskoj. Kozmetičari prosječno zarađuju 3.076 kuna mjesečno (42 posto manje od prosječne mjesečne plaće u Hrvatskoj). Prosječna mjesečna plaća za pedikere/manikere je 44 posto ispod državnog prosjeka te iznosi 3.000 kuna.

Poslodavci od kandidata najviše traže srednju stručnu spremu (72 posto oglasa). Poznavanje stranih jezika zahtijeva 30 posto poslodavaca od čega je najzastupljeniji engleski jezik (u 27 posto oglasa). Poznavanje rada na računalu traži 12 posto poslodavaca, dok njih 88 posto to ne zahtjeva.

Većina poslodavaca nudi ugovor na određeno (49 posto), a 39 posto njih ugovor na neodređeno vrijeme. Prethodno radno iskustvo poslodavci ne traže u 47 posto oglasa, dok se u njih 53 posto traži prosječno radno iskustvo od 2 godine i 10 mjeseci.

Među oglasima iz kategorije Briga o ljepoti ovoga tjedna izdvajamo:

Tvrtka Knežević d.o.o. iz Siska traži samostalnog frizera (m/ž) za rad u frizerskom salonu za muškarce i žene. Poslodavac nudi mogućnost zapošljavanja na neodređeno vrijeme, a idealan kandidat je osoba koja ima dvije godine radnog iskustva.

Kozmetički salon 'Beauty Line' iz Čakovca traži osobu za ugradnju noktiju (m/ž). Poslodavac nudi rad na određeno, a na oglas se moguće prijaviti isključivo telefonski, stoga kliknite za više informacija.

Aurea vita d.o.o. traži fizioterapeuta (m/ž) za rad u Zagrebu. Od kandidata se traži viša ili visoka stručna sprema te obavezno poznavanje engleskog jezika. Više informacija pročitajte u oglasu.

Studio Miris d.o.o. iz Zagreba traži kozmetičara (m/ž). Idealan kandidat ima pet godina radnog iskustva, završenu srednju školu za kozmetičara, odgovorna je i komunikativna osoba. Radno iskustvo na tretmanima lica je obavezno.

Od frizera se često očekuje kreativnost prilikom izrade frizura, posvećenost poslu i usmjerenost na detalje. Osim toga, frizeri trebaju stvoriti kvalitetan odnos s korisnicima njihovih usluga jer su lojalni kupci oni koji se uvijek vraćaju i šire dobru riječ o salonu ali i frizeru koji im je napravio baš onakvu frizuru kakvu su htjeli.

S druge strane pedikeri/ manikeri su često pojedinci koji su se tim poslovima počeli baviti iz hobija odnosno povremeno vježbajući na roditeljima i bliskim prijateljima. Kada otkrijete da ste talentirani u nekom području, možda je vrijeme da razmislite kako je moguće hobi pretvoriti u isplativ posao. Naravno, nema boljeg nego kada radite nešto što volite. Kroz savjet Kako hobi pretvoriti u posao pronađite inspiraciju i odvažite se na poslovni poduhvat.

Osim kvalitetnog rada, u ovim poslovima izrazito je važna preporuka, kako usmena tako i pismena. Ako ne znate kako biste poslodavca zatražili da kaže nekoliko lijepih riječi o vama i vašem radu – proučite savjet.