O POLANČECU

Friščić: Nema zaštićenih pred zakonom

19.09.2010 u 13:34

Bionic
Reading

Predsjednik HSS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić izjavio je danas kako HSS smatra da u ovom društvu nema onih koji trebaju biti jednakiji od drugih i zaštićeni pred zakonom

'Sve se svodi na to da pravna država mora funkcionirati i da pred zakonom svi moramo biti jednaki. No to su odnosi unutar HDZ-a i to je problem koji će HDZ znati riješiti. Što ga prije riješe, to će biti bolje za njihovu stranku, za nas kao koalicijske partnere, ali i za cijelu Hrvatsku', rekao je Friščić komentirajući slučaj bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca i njegovo svjedočenje pred saborskim povjerenstvom za privatizaciju INA-e.

'Neke svatko kaže ono što zna, gdje je bio i što je radio. To će mnogo prije raščistiti stanje na političkoj sceni i u cijelom društvu', napomenuo je Friščić i dodao kako nije dobro da teme kriminala i korupcije budu dominantne u hrvatskom društvu.

Novinare je zanimalo je li Ivan Šuker više relevantan kao ministar financija budući da je navodno izjavio da nije pročitao što je potpisao.

'Saborsko je povjerenstvo prije svega političko i tamo se u prvom redu želi raščistiti na koji način su određene odluke donesene. Ono što se očekuje kad se određene odluke donose, da svi koji u njima sudjeluju daju svoj doprinos. A prvi doprinos je da se s odlukama upoznaju', rekao je Friščić.

U nedjelju se u Mariji Bistricu, usprkos kišnu vremenu, okupilo stranačko vodstvo HSS-a, predvođeno predsjednikom Friščićem i potpredsjednikom stranke i Vlade Božidarom Pankretićem te oko deset tisuća vjernika HSS-ovaca iz cijele Hrvatske, za koje je služena misa u crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca.