poruke na whatsAppu

Franić: Markotić svoje partnere i kolege naziva budalama i štakorima. Puljak s njim i Ivoševićem treba dati ostavku

12.02.2022 u 07:32

Bionic
Reading

Nezavisni gradski vijećnik u Splitu Ante Franić objavio je u petak navečer da se predsjednik kluba vijećnika Mosta Josip Markotić ponaša nasilno poput dogradonačelnika Bojana Ivoševića te je pozvao gradonačelnika Ivicu Puljka da podnese ostavku jer su mu oni partneri u vlasti

"Vrijeme je da Split prestane biti 'grad-slučaj' te da gradonačelnik s ovakvim partnerima-nasilnicima poput Markotića i Ivoševića podnese ostavku," napisao je Franić u priopćenju dodavši kako je Markotić nasilnik iako je profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Ocijenio je da je da je "vijećnik Markotić po narativu i nastupu vrlo sličan dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću, nasilan, agresivan i labilan".

To je argumentirao navodnom Markotićevom korespondencijiom na WhatsApp-u kojoj je, kaže Franić, pogrdno govorio o gradskim čelnicima i kolegama.

"Markotić se ne libi svoga stranačkog kolegu prof. dr. Ivicu Grkovića nazvati budalom, a svoje koalicijske partnere gradonačelnika Ivicu Puljka i predsjednika Gradskog vijeća Jakova Prkića nazvati štakorima, te im neposredno nakon toga dati punu podršku u Gradskom vijeću," navodi Franić u priopćenju za javnost.

Napominje kako iz poštovanja prema prof. Ivici Grkoviću i instituciji gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća ne želi javno objavljivati što je sve Markotić o njima rekao u toj korespondenciji.

Franić kaže i kako mu je "nevjerojatno kako mitomanski splitski Most svoj neuspjeh predstavlja kao uspjeh".

Smatra da su splitski mostovci obmanuli gradske vijećnike "stručnom analizom " o košarkaškom klubu Split kojom su, kako navodi Franić, iskamčili klubu godišnje pet milijuna kuna nakon već milijun kuna pozajmice od strane gradonačelnika Puljka, te su prešutjeli činjenicu da klubu prijeti stečaj i da će u 2022. godini završiti s minusom od 6,9 milijuna kuna.

"Također su po medijima predstavljali stranačkim uspjehom prihvaćanje amandmana na proračun u iznosu jedan posto gradskog proračuna, a proračun je ustvari daljinskim upravljačem dogovoren u Zagrebu između Marijane Puljak i Nikole Grmoje," navodi Franić uz ocjenu da splitski Most s predsjednikom Kluba vijećnika Josipom Markotićem gubi identitet.