REAKCIJA NA INCIDENT

Francuski ministar najavio otkaze policajcima ulovljenim kako tuku muškarca

27.11.2020 u 00:16

Bionic
Reading

Francusko ministarstvo unutarnjih poslova pozvalo je na otpuštanje trojice policajaca koji su na snimci ulovljeni kako tuku muškarca, u vrijeme dok u Francuskoj traje rasprava o predloženom zakonu kojim bi se zabranilo snimanje policajaca.

Videosnimku na kojoj policajci tuku muškarca u četvrtak je objavio magazin Loopsider. Nadzorno tijelo policije razmatra ovaj slučaj, a ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin pozvao je na kažnjavanje trojice pripadnika snaga sigurnosti.

„Ako pravna tijela pronađu nezakonitosti, zatražit ću otpuštanje trojice policajaca“, rekao je Darmanin, a prenosi agencija dpa.

Francuska policija tuče muškarca Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Loopsider je pisao kako je pretučeni muškarac, glazbeni producent crne puti imena Michel, u subotu bio vani bez maske, što je prekršaj po trenutnim pravilima za borbu protiv koronavirusa. Nakon što je vidio da se približava policijski automobil pobjegao je u svoj glazbeni studio.

Nadzorne kamere snimile su kako ga policajci prate unutra i nekoliko minuta tuku, a Michel tvrdi da su izgovarali rasističke uvrede.

Ovaj incident događa se u vrijeme predlaganja zakona koji bi ograničio prava stanovnika da snimaju policajce. Mjera se razmatra u donjem domu francuskog parlamenta.

Francuski premijer Jean Castex u četvrtak navečer je nakon kritika javnosti poručio da će neovisna komisija razmotriti drugačiju formulaciju tog kontroverznog zakona.