optimizam

[FOTO] Župan Žinić posjetio prvu bebu u Hrvatskoj, gradonačelnica Supetra Ivana Marković obišla ostatak obitelj i obećala gradnju kuće

  • Autor: T. O./Hina
  • Zadnja izmjena 02.01.2021 18:40
  • Objavljeno 02.01.2021 u 18:40
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL

Prvorođeno dijete ove godine u Hrvatskoj - dječaka Darisa i majku Natašu Safić, u sisačkoj Općoj bolnici posjetili su u subotu sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i dožupan Roman Rosavec u pratnji ravnatelja bolnice Tomislava Dujmenovića. Istovremeno Ivana Marković, gradonačelnica Supetra posjetila je obitelj ostatak obitelji u Petrinji kojima je obećala da će Supetrani sagraditi kuću

Nakon što je mladoj majci čestitao u svoje, ali i ime premijera Andreja Plenkovića, uz prigodne darove, župan Žinić je izjavio kako je to u cijeloj agoniji jedan radosni trenutak.

"Ovo simbolično rađanje u prvoj minuti bolnice, je simbol da će 2021. godine krenuti u jednom boljem smjeru i da nas ove godine očekuje novi razvoj", rekao je Žinić.

Dogovoreno je da će majka i dijete ostati u sisačkoj bolnici sve dok im se ne osigura prikladni smještaj. Kao što je poznato, grad Supetar s Brača, donio je odluku kako će obitelji Safić izgraditi kuću, što će biti trajno rješenje.

Nakon posjeta, župan Žinić je rekao kako vjeruje da će se u idućim danima locirati preostali problemi.

Prva beba rođena u Hrvatskoj u 2021. je Daris iz Petrinje

Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL

"Sustav sada dobro funkcionira, od lokalnih sredina do države. Utemeljili smo call centar gdje će se građani moći javiti sa svojim potrebama. Stradalim osoba je potrebna i psihološka pomoć i već ćemo u nedjelju uputit jedan stručni tim na teren", rekao je župan.

Izrazio je zahvalu Vladi RH koja je sve svoje snage stavila na raspolaganje.

"Velika materijalna pomoć je samo početak sanacije, kako bi se stanje stavilo pod kontrolu i ujedno sanirala manja oštećenja. Prema prvim procjenama imamo 8750 oštećenih stambenih objekata i veliki broj javnih objekata. Pred nama je prvi zadatak zbrinjavanja ljudi, a pritom ne želimo da itko bude zaboravljen. Prve su procjene da štete iznose oko tri milijarde kuna", rekao je Žinić.

  • +5
  • +2

Ivana Marković s obitelji Safić u Petrinji

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!