veliki uspjeh

[FOTO] Vukovar dobio novi stadionski kompleks od 12 milijuna kuna, ima 186 sjedećih mjesta

12.11.2021 u 18:00

Bionic
Reading

Na mjestu negdašnjega gradskog stadiona u Vukovaru u petak je svečano otvoren novoizgrađeni stadionski kompleks u koji je uloženo 12,2 milijuna kuna iz Intervencijskog plana grada Vukovara.

Projekt su financirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije 72,77 posto (gotovo devet milijuna kuna), Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara 22,38 posto (više od 2,7 milijuna kuna), te Grad Vukovar (600 tisuća kuna).

"Ovo je lijepi moderan objekt financiran sredstvima Europske unije i sa zadovoljstvom smo danas ovdje", rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i dodao kako je stadion namijenjen svim građanima kojima će služiti za sport i rekreaciju.

Novi stadion u Vukovaru Izvor: Društvene mreže / Autor: Grad Vukovar

Penava je također rekao da je novi stadionski kompleks druga kapitalna investicija u Vukovaru realizirana iz Intervencijskog plana, nakon Gradske tržnice, u koju je uloženo 20 milijuna kuna.

Uz već postavljenu atletsku stazu te tribine koje imaju 186 sjedećih mjesta, izgrađen je novi središnji teren s pomoćnim igralištem te nova 34 parkirališna mjesta za osobne automobile i dva parkirališna mjesta za autobuse.