NEVRIJEME NA jadranu

[FOTO/VIDEO] More poplavilo gradove diljem obale, u prekidu sve katamaranske linije iz Splita

08.12.2020 u 19:58

Bionic
Reading

Nova sredozemna ciklona intenzivno djeluje na vrijeme na Jadranu tijekom četvrtka. Jugo je u novom jačanju i povremeno ima olujne udare. Prema podacima DHMZ-a, do 14 sati u Splitu (Marjan) su zabilježeni udari vjetra do 79 km/h, Rabu 97 km/h, a na Palagruži 104 km/h.

Zbog snažnih udara vjetra, u utorak su u prekidu sve katamaranske veze koje Split povezuju s otocima, a večeras je prekinuta i trajektna veza Drvenik - Sućuraj, doznaje se u utorak navečer od voditeljice Jadrolinijine agencije u Splitu Jelene Ivulić.

"Odlučili smo da katamarani danas ne plove jer se mjestimično na moru stvaraju višemetarski valovi", rekla je Ivulić za Hinu.

Dodala je da je večeras prekinuta i trajektna veza Drvenik-Sućuraj jer se pojačavaju udari vjetra na moru, a pojačavanje vjetra, kako se procjenjuje, nastavit će se tijekom noći.

  • +20
Olujno jugo u Kaštelima Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Kako je rekla, u srijedu će se na temelju metereoloških podataka odlučivati o trajektnom i katamaranskom prometu između Splita i srednjodalmatinskih otoka.

Za razliku od prethodnih nekoliko dana, danas do 14 sati nije bilo obilnije kiše. Po 10 litara palo je u Vrgorcu i Rivanju, a 6 litara po kvadratnom metru palo je u Rogoznici, Glavini Donjoj kod Imotskog, Ljubitovici i Muću. Niski tlak zraka uvjetovao je dizanje razine mora, no ono je ovoga puta malo manje izraženo nego u nedjelju, kada su i valovi bili znatno veći, piše Dalmacija danas.

  • +4
Zbog velike plime more se prelijeva po Obali kneza Trpimira Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX