poziva na oprez

[FOTO/VIDEO] Emmanuel Macron oglasio se o padu drona u Zagrebu: 'Svi smo bili prilično šokirani'

24.03.2022 u 20:18

Bionic
Reading

Dok i dalje traje istraga o padu drona u Zagrebu, o tom događaju na press konferenciji nakon NATO summita na pitanje hrvatskih novinara progovorio je i francuski predsjednik Emmanuel Macron

'Postoji suradnja između naših oružanih snaga i program, kao što znate, koji uključuje francuske avione Rafale. To pokazuje francusku predanost radu na sigurnosti uključujući i važu zemlju', kazao je Macron na pitanje Nove TV kako gleda na pad drona u Zagrebu.

  • +4
Emmanuel Macron Izvor: EPA / Autor: STEPHANIE LECOCQ

Komentirao je i kako je moguće da je dron, koji je prema riječima premijera Andreja Plenkovića bio naoružan, prošao kroz ti članice NATO-a bez da je itko reagirao.

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Trebamo biti vrlo oprezni, naravno svi smo bili prilično šokirani. Mislim da ćete potvrditi da je to bilo samo nekoliko metara od studentskog doma. Vidio sam snimku koju su mi pokazali vaši čelnici. Radimo skupa s Hrvatskom kako bismo razumjeli što se dogodilo i kako bismo pripisali tu "akciju". Izgleda da su i druge nacije preletili slični uređaji koji su došli iz Ukrajine. U ovom trenutku moramo biti izrazito oprezni i ne možemo donositi konačne zaključke je li došlo do gubitka kontrole drona, otmice, pogreške ili je to bilo nešto što je napravljeno namjerno. U smislu solidarnosti, pravila su dobro poznata i bila bi aktivirana u slučaju potrebe', naglasio je francuski predsjednik.