proširena istraga

[FOTO] Bivši ministar Tolušić stigao u USKOK zbog afere o pogodovanju

20.06.2022 u 13:59

Bionic
Reading

Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić stigao je u USKOK gdje će dati izjavu u proširenoj istrazi zbog pogodovanja. U istom je slučaju osumnjičen i bivši ministar graditeljstva Darko Horvat

U USKOK je oko 13 sati stigao bivši HDZ-ov ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić u pratnji svojeg odvjetnika Ilije Stanića, javlja N1.

Riječ je o proširenju istrage kojom su otprije obuhvaćeni bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat osumnjičen da je 2018. kao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, zajedno s pomoćnicom Anom Mandac, na poticanje četvero suosumnjičenih nezakonito dodijelio 2.6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio i osobno zainteresiran.

Uz Horvata i Mandac u tom su slučaju osumnjičeni potpredsjednik vlade Boris Milošević, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković te bivši ministar Tomislav Tolušić.

  • +10
Tomislav Tolušić stigao u USKOK Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

U USKOK-u se oko 15 sati očekuje i dolazak još jednog bivšeg HDZ-ova ministra, Josipa Aladrovića. Istraga protiv Aladrovića pokrenuta je zbog pogodovanja prilikom dva zapošljavanja 2018. i 2019. dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).