nakon četiri dana

[FOTO] Ovo su Tomaševićeva obećanja radnicima Čistoće nakon kojih su odlučili prekinuti štrajk

26.01.2023 u 10:25

Bionic
Reading

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel rekao je u četvrtak Hini da je prekinut štrajk u Čistoći nakon što je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio radnicima da će dobiti pisanu garanciju o jučerašnjem dogovoru

'Krenuli su raditi, gradonačelnik je tamo, bit će u pisanom obliku garancija gradonačelnika Tomaševića. Krenuli su svi raditi i prekida se bunt', rekao je Novosel.

Tomašević se jutros sastao s radnicima Čistoće nakon što su jučer postigli dogovor s Upravom Holdinga i najavili prekid štrajka, a onda ga nastavili jer nisu dobili pisanu garanciju.

Petero radnika i Novosel na sastanku s predsjednikom Uprave Holdinga Ivanom Novakovićem i voditeljem Čistoće Davorom Vičem dogovorili su momentalnu isplatu dodataka od 700 kuna onima s najnižim plaćama i 600 kuna vozačima, a usuglasili su se da će se o njihovim zahtjevima za povećanjem koeficijenata na 1,8 za komunalne radnike te 2,4 za radnike Čistoće pregovarati u okviru procesa mirenja sa sindikatima.

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sastanak sindikata i Uprave Holdinga održat će se u petak. Prema najavi medija, sam gradonačelnik Tomašević pridružit će se radncima Čistoće u odvozu otpada.

  • +6
Zagreb: Interventni odvoz otpada na Splavnici Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

odbijaju izaći na teren

[FOTO] Pogledajte kako izgleda Zagreb trećeg dana štrajka radnika Čistoće, smeće se nezaustavljivo gomila

Pogledaj galeriju