akcija kod bukurešta

[FOTO] Pogledajte luksuzne aute koje je policija zaplijenila influenceru osumnjičenom za silovanje Andrewu Tateu

14.01.2023 u 19:12

Bionic
Reading

Rumunjske vlasti zaplijenile su nekoliko luksuznih automobila, uključujući Rolls-Royce, BMW i Mercedes-Benz s imanja Andrewa Tatea u selu Voluntari nedaleko od Bukurešta

Luksuzna vozila oduzeta su bivšem kickboxeru, influenceru i ženomrscu u subotu i prevezena u skladište, prenosi Reuters.

Ranije ovog tjedna, tužitelji su otkrili da su zaplijenili 15 luksuznih vozila i više od 10 nekretnina u sklopu istrage Tatea.

On je uhićen, zajedno sa svojim bratom Tristanom i dvjema Rumunjkama, zbog sumnje na trgovinu ljudima, silovanje i formiranje organizirane kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje žena. Obojica su zanijekala krivnju.

Agencija za organizirani kriminal u zemlji, Diicot, navela je da se Tateove stvari zaplijenjuju kako bi se spriječilo njihovo skrivanje, te kako bi se pomoglo u plaćanju istrage i isplatile odštete žrtvama ako osumnjičenici budu osuđeni. Ranije ovog tjedna, rumunjski sud odbio je Tateovu žalbu na njegovo pritvaranje, odlučivši da mora ostati u pritvoru dok traje istraga o organiziranom kriminalu.

Tate, koji je rođen u Sjedinjenim Državama ima američko i britansko državljanstvo. Američki State Department potvrdio je da je upoznat sa slučajem, a britansko ministarstvo vanjskih poslova zasad nije primilo zahtjev za konzularnu pomoć,

Andrew Tate izbačen je iz britanskog reality showa Big Brother 2016. i postao je poznat po svojim mizoginim izjavama i govoru mržnje. Nakon što je prikupio milijune sljedbenika na društvenim mrežama, na kraju mu je zabranjen pristup svim većim platformama, da bi bio vraćen na Twitter u studenom nakon što je Elon Musk kupio tvrtku.

Tate je rekao da su žene djelomično odgovorne za silovanje i da pripadaju muškarcima. Agenti Diicota na mjestu njegova uhićenja pronašli su pištolje, noževe i novac.

Diicot i rumunjski tužitelji tvrde da su braća vrbovala žrtve tako što su ih zavodili i pretvarali se da žele romantičnu vezu. Žrtve su potom navodno odvedene na imanja u predgrađu Bukurešta, gdje su bile prisiljene na snimanje pornografskog sadržaja.

  • +3
Automobili Andrewa Tatea Izvor: EPA / Autor: Robert Ghement

Istraga je pokrenuta nakon što je jedan od braće prošlog ožujka navodno silovao jednu od žrtava trgovine ljudima.

Tužitelji su dosad identificirali šest navodnih žrtava. Tateov odvjetnik, Eugen Vidineac, nije bio dostupan za komentar nakon izvješća o zapljeni luksuznih vozila.

Prethodno je tvrdio da "nema dokaza" koji bi potkrijepili optužbe i da obrana nije bila u mogućnosti pravilno proučiti spise tužiteljstva. Tvrdio je da je Tate glumio određenu vrstu lika na društvenim mrežama koji možda nema nikakve veze s njegovim likom u stvarnom životu.