OTRIJEZNILA SE

[FOTO] Ovo je žena koja je pijana pregazila 19-godišnjakinju u Splitu

24.10.2018 u 13:56

Bionic
Reading

Vozačica crnog Audija koja je u utorak navečer pijana prošla kroz crveno svjetlo i na pješačkom prijelazu na splitskoj Poljičkoj cesti usmrtila 19-godišnju djevojku, a zatim pobjegla s mjesta nesreće, otrijeznila se u pritvoru i nad njom se provodi kriminalističko istraživanje

Oštećeni crni Audi A3 nalazi se na parkiralištu zgrade prometne policije, gdje je nešto poslije 13 sati dovedena i 38-godišnja vozačica koja je prisustvovala ovom dijelu očevida.

U utorak oko 21.30 sati ona se na križanju Poljičke ceste i Puta iza Nove bolnice nije zaustavila na crvenom svjetlu te je pokosila pješakinju koja je na zelenom svjetlu prelazila ulicu. Potom je pobjegla. Policija je pola sata kasnije zahvaljujući dojavama očevidaca pronašla automobil u obližnjoj Kranjčevićevoj ulici, a zatim i pokucala vlasnici na vrata. Službeno će se tek utvrditi je li ona bila za volanom, no svjedoci su tvrdili da se radilo upravo o ženi ili djevojci plave kose. Izmjereno joj je preko promila alkohola u krvi.

U kriminalističkom istraživanju pregledat će se Audi, koji ima vidljiva oštećenja na desnoj strani, a zatim i snimke nadzornih kamera koje se nalaze u blizini te signal njenog mobitela kako bi se utvrdilo kretanje u utorak navečer. Nakon toga očekuje se da će 38-godišnjakinja biti privedena na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo.

Kako je objavio Jutarnji list, vozačica koja je pobjegla s mjesta nesreće i nad kojom se provodi obrada je Ivana Tena Gotovac Soldić, zaposlenica HAC-a rodom s karlovačkog područja, a smrtno stradala djevojka je Marija Ćorić iz Čapljine.