štemaju podno lovrijenca

[FOTO] Divlja gradnja u srcu Dubrovnika: Pala kaznena prijava protiv uzurpatora gradske imovine

05.02.2019 u 14:19

Bionic
Reading

Grad Dubrovnik podnio je kaznenu prijavu protiv osobe koja je izvodila nezakonite radove na stijeni podno tvrđave Lovrijenac

'Angažirali smo i zaštitare koji će čuvati gradsku imovinu od daljnje devastacije. Prostor ćemo privesti svrsi i vidjet ćemo kome ćemo ga u konačnici dati na korištenje, ali ne za komercijalne svrhe, nego vjerojatno ribarskom klubu, a sve kako bi netko vodio računa o tome i da nikome u budućnosti ne bi palo na pamet raditi ovo što je ovaj gospodin ovdje izveo', rekao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, prenosi Dubrovački vjesnik.

Dubrovčani su zgroženi te su putem društvenih mreža podijelili fotografije i videa radova na stijeni pod Lovrijencem. Nepoznate osobe već mjesecima proširuju taracu u stijeni, a ovo nije prvi put da su građani prijavili nezakonite radove.

Podsjetimo, u studenom je Dubrovački vjesnik poslao upit u gradsku upravu Dubrovnika, u kojoj su potvrdili kako radovi nisu dopušteni jer se ta čestica nalazi u vlasništvu Grada. Kako se doznaje, ta osoba je od Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom zatražila korištenje magazina kako bi navodno obavljala radnje za saniranje ulaska vode u magazin. Komunalni redari su upozorili spomenutu osobu da obustavi radove, ali to nije bilo dovoljno.

Predsjednica Gradskog kotara Pile, dr. Katarina Doršner nada se kako će inspekcija ovaj put učiniti više po tom pitanju i zaustaviti devastaciju stijene. 'Radi se o pojedincima koji opetovano protupravno rade i krše zakon jer niti Grad niti Županija niti Konzervatorski odjel Ministarstva kulture, koji bi bio obvezan u ovakvim slučajevima kada se radi o zaštićenom području, nije izdao dozvolu', rekla je.

  • +19
Divlja gradnja podno tvrđave Lovrijenac u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL