rijeke pravde

Filipović: Očekujemo dva zastupnika iz Rijeke u Saboru

09.04.2024 u 11:27

Bionic
Reading

Gradski odbor SDP-a Rijeke ima cilj na parlamentarnim izborima, ostvariti dva zastupnička mandata u Saboru iz Rijeke, te potom jedno mjesto za zastupnika iz Rijeke u Europskom parlamentu, izjavio je u utorak na konferenciji za novinare predsjednik riječkoga SDP-a Marko Filipović

Kaže kako su na listi koalicije Rijeke pravde u 8. izbornoj jedinici, "SDP-ovi kadrovi koji predstavljaju spoj mladosti i iskustva", i ne sumnjam, dodao je, da će pridonijeti pobjedi ove koalicije na parlamentarnim izborima.

"Nužno je da se smijeni HDZ-ova vlast koja je opterećena korupcijskim aferama, a Rijeke pravde su pravi odgovor na pitanje što Hrvatskoj treba", ustvrdio je Filipović.

Predstavio je četvero SDP-ovih kandidata kao predstavnika Rijeke na listi u 8. izbornoj jedinici, Željka Jovanovića, Zlatka Komadinu, Nadiju Poropat i Kristijana Čarapića, a oni su predstavili elemente izbornog programa.

Željko Jovanović je rekao da je Hrvatska na ovim izborima na raskrižju - "ili klijentelizam, korupcija s HDZ-om i žetončićima ili Rijeke pravde. Treće opcije nema", rekao je.

"Samo jedna opcija znači budućnost i prosperitet za radnike i njihove plaće, umirovljenike i njihove mirovine, kvalitetno obrazovanje kao jednaku šansu za sve i solidarnu, sveobuhvatno i svima jednako dostupno zdravstvo bez listi čekanja i dodatnog plaćanja", ustvrdio je Jovanović.

Zlatko Komadina je pozvao birače da daju podršku toj listi navodeći da ona "jamči demokraciju i pokazuje da smo drugačiji nego neki drugi u Hrvatskoj". Sve SDP-ove pobjede krenule su iz Rijeke, pa će tako biti i ovaj put, zaključio je Komadina.