vladine mjere

Filipović: Konzum će sniziti tisuću artikala do kraja godine

16.09.2023 u 20:33

Bionic
Reading

Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja, za HTV Dnevnik komentirao je novo snižavanje cijena koje na snagu stupa od ponedjeljka.

Istaknuo je kako građani mogu očekivati snižavanje šire lepeze artikala u trgovačkim lancima. 'Vi ste vi jučer mogli ako pogledate našu internetsku stranicu koja prati kretanje cijena, vidjeti da su Konzum, Tommy i KTC smanjili ukupnu vrijednost košarice za 365 proizvoda za više od 50 eura. Jučer su ta tri trgovačka lanaca napravila korak da cijene budu niže i da pomognu našim građanima', rekao je ministar za HRT.

Filipović je rekao da će ti trgovački lanci ići u dodatno snižavanje pojedinih artikala te da će ih Konzum sniziti tisuću do kraja godine.

'U razgovorima koje sam vodio ovaj tjedan s predstavnicima trgovačkih lanaca, NTL je najavio dodatno snižavanje 500 proizvoda, SPAR 300', kazao je.

Ministar je istaknuo da je Vlada odlučila inicirati razgovor s trgovačkim lancima nakon skoka inflacije u kolovozu, a nakon višemjesečnog razdoblja snižavanja inflacije.

'Postignut je dogovor, a mi smo dodatno ograničili cijene 30 proizvoda, proširili smo osnovnu košaricu i ti proizvodi će biti ograničeni od ponedjeljka', rekao je Filipović. Ministar smatra da kao što nije došlo do nestašice proizvoda čija je cijena ograničena prošle godine tako se to neće dogoditi ni sada. 'Potaknuli smo konkurenciju na tim proizvodima između trgovačkih lanaca pa se nadam da bi cijene mogle biti još niže u odnosu na ograničenje', objasnio je.

Davor Filipović dao izjavu nakon sastanka s čelnicima trgovačkih lanaca Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL