ne uzimajte zarobljenike

Filipinski predsjednik: Ako me naljute, bit ću brutalniji od terorista

24.04.2017 u 15:39

Bionic
Reading

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte upozorio je u nedjelju da bi mogao biti '50 puta gori' od islamskih ekstremista u toj zemlji, poručivši im da je u stanju 'pojesti jetru živog terorista ukoliko bi u tom trenutku bio lošeg raspoloženja'

Kako javlja agencija AP, a prenose svjetski mediji, Duterte je izdao naredbu filipinskim snagama sigurnosti da ubiju islamske ekstremiste koji se nalaze u bijegu nakon što je nedavno osujećen napad u središnjoj filipinskoj pokrajini Bohol, poznatom turističkom odredištu.

Pritom je poručio vojnicima da mu 'ne donose žive ekstremiste', koje je nazvao životinjama.

'Ukoliko želite da budem životinja, mogu biti i to. Mi smo isti. Štoviše, ja mogu biti i 50 puta opakiji', izjavio je Duterte tijekom govora na otvaranju lokalnog sportskog turnira.

'Ukoliko me nađu u lošem raspoloženju i dovedu mi terorista živog, treba mi samo sol i ocat i pojest ću mu jetru', nadodao je filipinski predsjednik tijekom svečanog otvorenja turnira.

Agencija Associated Press javlja da su okupljeni na otvaranju turnira nakon Duterteovih riječi prasnuli u smijeh, no filipinski predsjednik nije se dao smesti.

'Ukoliko me razljute, uvjeravam vas da sam brutalniji od njih', zaključio je Duterte.