UVJETNI OTPUST

Fikret Abdić izlazi iz zatvora u ožujku 2012.

Bionic
Reading

Fikret Abdić Babo iz zatvora izlazi u ožujku 2012. godine na uvjetni otpust, odlučilo je u ponedjeljak kasno poslijepodne povjerenstvo Ministarstva pravosuđa na sjednici održanoj u Puli gdje Abdić izdržava 15-godišnju kaznu zbog ratnog zločina u Cazinskoj krajini, piše Večernji list

Na uvjetni otpust Fikret Abdić Babo će izaći četiri godine i tri mjeseca prije isteka kazne. Abdić je uvjetni otpust tražio u rujnu, ali tada je Povjerenstvo za uvjetni otpust odlučilo odložiti donošenje odluke jer Babo nije, kako je obrazloženo, koristio mogućnost odlaska na vikende pa se nije znalo kako će funkcionirati na slobodi.

Premda se u međuvremenu ništa nije promijenilo i Adbić nije napuštao zatvor, sada je donesena konačna odluka o njegovu puštanju na slobodu. Njegova kćerka Elvira Abdić Jelenović kazala je u kratkom razgovoru za HTV-ov 'Dnevnik 3' da će se Fikret Abdić po izlasku na slobodu svakako vratiti poduzetništvu. 'Moj svijet se zove Agrokomerc i ja živim u tom svijetu', povjerila je što joj je u razgovoru prije Povjerenstva kazao otac.

Uostalom, kako podsjeća Večernji list, još u rujnu Babo je na 870 adresa poslao svoj Prijedlog za preuzimanje i obnovu Agrokomerca i tražio od vlasti u BiH da tu nekoć uspješnu, a danas propalu tvrtku daju njemu i dioničarima, pa će ju podići iz pepela da ponovno bude gospodarski gigant.