PODRŠKA VOZAČU TONČIJU

Facebook grupa u čast poginulim Povljancima

28.04.2010 u 22:00

Bionic
Reading

Dan nakon pokopa Martine Škode (19), Marina Orlića (21) i Ante Pogorilića (24) iz Povljane na Pagu, na Facebooku je osvanula grupa podrške za 22-godišnjeg vozača i njihovog prijatelja Tončija Stupičića

Uz 22-godišnjeg Stupičića tešku prometnu nesreću koja se na putu prema Pagu dogodila prošlog vikenda preživio je i 19-godišnji Dario Škoda, koji je nakon sprovoda branio svog prijatelja.

Posljednji ispraćaj mladih Povljana

'Nismo te subotnje večeri imali nikakav dogovor, okupljali smo se u kafiću. I ne znam kako smo došli na ideju da idemo u Pag. U kafiću smo se zabavljali i slušali glazbu, no moram reći da nismo bili pijani. Popili smo tek nekoliko pića i molim vas da napišete da vozač Tonči Stupičić nije bio pijan i da nije, kako se pisalo, imao dva promila alkohola u krvi, nego puno manje', kazao je Dario Škoda.

Podsjetimo, Stupičić je nakon nesreće bio toliko potresen da je prijetio i samoubojstvom.

Do kraja ovog tjedna on će, uz policajce koji su prvi stigli na mjesto tragedije i sumještane koji su im priskočili u pomoć, biti saslušan kod istražnog suca, piše Novi list.

Mladi vozač Tonči Stupičić kazneno je prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola od 0,85 promila te je, kako se neslužbeno doznaje, kobne večeri navodno vozio brzinom od preko 110 kilometara na sat.

U utorak je bio priveden istražnom sucu Anti Aniću, no zbog šoka u kojemu se nalazi još od tragedije nije bio u stanju dati svoj iskaz. Jedino što je uspio izustiti jest da bi volio da je on mrtav, a ne njegovi prijatelji. Ništa više nije mogao reći ni njegov odvjetnik Andrej Korljan, samo je potvrdio da je mladić u šoku i na terapiji lijekovima. Budući da još uvijek nisu ispitani svi svjedoci, mladić je zadržan u pritvoru do mjesec dana zbog, kako je kazao istražni sudac, mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Na stranici podrške na Facebooku u opisu grupe piše: 'Grupa podrške za dečka koji je izgubio svoje prijatelje i nismo mi tu da mu sudimo, već da ga hrabrimo. Vjerujemo da bi tako željeli i njegovi prijatelji i ne daj Bože ikome to doživjeti, mislimo da mu je i ovako teško nositi se s time i da osuda okoline nije potrebna.'

Grupa ima već više od tisuću članova.