RAVNaTELJSTVO POLICIJE

Nikola Milina predstavio svoj tim: Evo tko su novi glavni policajci u državi

  • Autor: M. Šurina
  • Zadnja izmjena 31.08.2017 16:26
  • Objavljeno 31.08.2017 u 16:22
Ravnateljstvo policije

Ravnateljstvo policije

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Novi glavni ravnatelj policije Nikola Milina predstavio je u četvrtak svoje najbliže suradnike, koje je na njegov prijedlog imenovao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Novi zamjenik glavnog ravnatelja policije za kriminalitet bit će Željko Prša. Rođen je 1961. u Zagrebu, Prša je diplomirani pravnik. U MUP-u je zaposlen od 1991. na poslovima suzbijanja kriminaliteta i rukovodećim radnim mjestima.

Obnašao je i dužnosti načelnika Sektora kriminalističke policije, te načelnika više policijskih postaja na području PU zagrebačke, a bio je i načelnik PU osječko-baranjske te PU brodsko-posavske. Na mjesto zamjenika glavnog ravnatelja policije dolazi s funkcije vršitelja dužnosti načelnika PU zagrebačke. Prije toga vodio je Službu općeg kriminaliteta u Ravnateljstvu policije.

  • +6
  • +3

Novi ravnatelj policije Nikola Milina predstavio svoje zamjenike i pomoćnike

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Prša je bio i zapovjednik u policijskoj postaji Zaprešić kada je uhvaćen Mladen Šlogar, beskućnik koji je kasnije osuđen zbog ubojstva Ivane Hodak.

Željko Prša

Željko Prša

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Dosadašnji v.d. glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez imenovan je pak zamjenikom ravnatelja za opću sigurnost. Vitez je rođen 1965. u Varaždinu, ima završenu visoku policijsku školu te je magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. gotovo cijelu karijeru proveo je u Policijskoj upravi varaždinskoj, gdje je bio načelnik, ali i šef Odjela krim policije.

Vitez je već jednom, odnosno 2008. postao zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost, a i tijekom 2012. vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja policije nakon smjene Olivera Grbića.

Dražen Vitez

Dražen Vitez

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Na mjestu načelnika Uprave policije i pomoćnika glavnog ravnatelja policije i dalje ostaje Krunoslav Borovec, kojeg je javnost upoznala prije gotovo desetak godina kada je bio načelnik odjela za odnose s javnošću i glasnogovornik MUP-a.

Borovec je rođen 1966. u Zaprešiću i po struci je diplomirani defektolog – socijalni pedagog, a doktorirao je na diplomskom studiju Prevencijska znanost Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Svoju karijeru proveo je u Zagrebu, gdje je bio i zapovjednik i načelnik u par policijskih postaja te načelnik Ureda načelnika PU zagrebačke. Od 2010. bio je glasnogovornik MUP-a, a za vrijeme mandata Ranka Ostojića radio je kao savjetnik ministra za policiju.

Borovec je zbog komunikacije s medijima proglašen 2009. komunikatorom godine, a u jednoj anekti je proglašen i gay ikonom.

Krunoslav Borovec

Krunoslav Borovec

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Novi glavni ravnatelj policije Nikola Milina za novog je čelnog čovjeka Krim policije odabrao Antu Gudelja iz Splita. Gudelj dolazi s mjesta voditelja Odjela pomorske i aerodromske policije. Po struci je diplomirani pravnik, a bio je i zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske i načelnik Odjela gospodarskog kriminaliteta te Uprave.

Ante Gudelj

Ante Gudelj

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Pomoćnik glavnog ravntelja policije postao je i Miljenko Radnić koji je imenovan načelnikom Uprave za posebne poslove sigurnosti.  Ovaj bivši državni tajnik i pomoćnik ministra unutarnjih poslova bio je zadužen za sigurnost štićenih osoba za vrijeme mandata Ive Sanadera. Na tom je mjestu naslijedio Stipu Čačiju, a prema pisanju medija bio je smijenjen nakon što je u javnost izbila afera sa Sanaderovim skupocjenim blindiranim BMW-om. Bio je i jedan od svjedoka na suđenju u aferi Fimi medija. Sanaderu je, kad je bio premijer, sugerirao da nabavi blindirano vozilo, posvjedočio je na suđenju.

Miljenko Radnić

Miljenko Radnić

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Na čelu Uprave za granice ostaje Zoran Mičeno, koji je u svibnju imenovan na tu dužnost.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!