na zatvorenoj sjednici

Vlada na Twitteru objavila ime novog šefa policije: Stručnjak je za sigurnost granica

24.08.2017 u 14:09

Bionic
Reading

Nikola Milina imenovan je u četvrtak glavnim ravnateljem policije odlukom Vlade na zatvorenom dijelu sjednice. Vlada je ime novog šefa policije objavila na Twitteru

Nikola Milina imenovan je novim šefom policije nakon provedenog natječaja. Da je Milina postao glavni ravnatelj policije, javnost je doznala preko društvenih mreža, točnije preko Vladina računa na Twitteru.

To je donekle neuobičajeno jer inače Vlada nije tako ažurna kada je riječ o informiranju javnosti o odlukama sa zatvorenog dijela sjednice.

Obično se nakon zatvorenog dijela sjednice pošalje šturo pisano priopćenje o imenovanjima i razrješenjima.

Ministarstvo unutarnjih poslova početkom kolovoza raspisalo je javni natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja policije na vrijeme od pet godina jer je prethodnog ravnatelja Marka Srdarevića Vlada razriješila te dužnosti na njegov zahtjev.

Nikola Milina u policiji je od 1991. godine, kada je primljen u aktivnu službu u PU splitsko-dalmatinskoj. Prošao je policijski put od običnog pozornika, preko voditelja sektora i šefa smjene, pa do pomoćnika načelnika za poslove temeljne policije i kriminalističkog službenika za krvne delikte u Odjelu općeg kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske.

  • +16
Sjednica Vlade RH Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Nakon završenog seminara na Međunarodnoj policijskoj akademiji ILEA u Budimpešti u lipnju 1996. godine upućen je u hrvatsko Podunavlje te je obavljao posebne zadaće u prijelaznim policijskim snagama u sklopu procesa reintegracije hrvatskog Podunavlja, sve do početka 1998. godine. U tom periodu obavlja poslove načelnika Policijske postaje Mirkovci.

Od 1998. godine je policijski službenik za kontrolu prelaska državne granice unutar Odjela granične policije MUP-a, Odsjek za BiH. Nakon prve reorganizacije MUP-a, od svibnja 2001., raspoređen je na radno mjesto policijskog službenika za nadzor obavljanja poslova zaštite državne granice u Odjelu za državnu granicu, a ustrojavanjem Uprave za granicu raspoređen je na radno mjesto voditelja Odsjeka za pojačani nadzor u Odjelu za zaštitu državne granice. Milina je 2005. godine postao čelnikom granične policije.