Postizborne trzavice

Evo tko se nudi Bernardiću, dok Sinčić poručuje: 'Vladimira niti je na listi, niti je zanima Bruxelles'

01.06.2019 u 20:41

Bionic
Reading

Dok HDZ analizira razloge izbornog podbačaja, sve glasnije i javno čuju se kritike strategije stranačkog šefa Andreja Plenkovića. U Živom zidu demantiraju sukobe. A nema mira ni u Amsterdamskoj koaliciji, jer se Hrvatska stranka umirovljenika nudi SDP-u, doznaje Dnevnik Nove TV

Anka Mrak Taritaš, šefica Amsterdamske koalicije isti sastav vidi zajedno i dalje: 'S idejom da zajedno podržimo zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima. I da jednako tako vezano uz parlamentarne izbore probamo izaći zajedno.'

Ali sedmorka bi mogla postati šestorka. 'U politici nema ničeg uklesanog u kamen. U politici nema braka na neodređeno vrijeme. Svaki izbori su ponovno preispitivanje i svaki izbori traže ponovno partnerske odnose', kaže Silvano Hrelja iz Hrvatske stranke umirovljenika za Dnevnik Nove TV.

Silvano Hrelja i Davor Bernardić imaju potpisan sporazum za Dobro društvo. Hrelja mu je čestitao na izbornom rezultatu. I ponudio se za nove pregovore.

'Naša komunikacija nikad nije bila upitna. Naravno da sam zainteresiran za razgovor s gospodinom Bernardićem', kazao je Hrelja.

>>> Greška na izborima: Umjesto Amsterdamskoj koaliciji, glasovi otišli Radničkoj fronti i SRP-u

'Mene vam u životu ne treba čuditi ništa. Bio je jasan put kojim idemo, ono što je bilo jasno uz europske izbore ostvarili smo', rekla je Mrak Taritaš.

U Živom zidu i dalje bez odgovora tko će u Europski parlament. Glavni tajnik i prvi na listi Tihomir Lukanić dao je ostavku, bez objašnjenja. Do daljnjeg mandat neće konzumirati. Za Dnevnik Nove TV Ivan Vilibor Sinčić tek demantira da su u sukobu zbog njegove supruge.

  • +11
Živi zid održao konferenciju za medije na Vuglec bregu o imovini ministrice Žalac Izvor: Pixsell / Autor: Filip Kos/PIXSELL

'Vladimira niti je na listi, niti je zanima Bruxelles. U nedjelju imamo sastanak koordinatora i dat ćemo sve informacije', rekao je Sinčić.

Dalija Orešković bez mandata i dijela suradnika. 'Politički projekt prije svega ovisi o motivima. Ono što smatram da mogu pridonijeti još uvijek u svojim rukama imam. Start će se kao politička stranka pregrupirati', kaže Orešković.

Ni u Mostu nema razloga za zdravicu. Božo Petrov ne odgovara hoće li ponuditi mandat stranci.

'Uvijek se osjećam odgovornim i za ono što je dobro i ono što je loše. Razgovarat ćemo na Glavnom odboru. Naravno da će uz analize koje dođu postojati preinake, tako da se najbolje možemo pripremiti za parlamentarne izbore'', rekao je Petrov za Dnevnik Nove TV.

  • +15
Zagreb: Završni skup Mosta nezavisnih lista Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL