vjera u projekt

Pogledajte tko je u Vladi najviše uložio u narodne obveznice i trezorce

26.02.2024 u 20:23

Bionic
Reading

Zatvorena je druga runda ulaganja u državne trezorske zapise. Dnevnik Nove TV provjerio je koliko su u narodnu obveznicu i trezorske zapise dosad uložili članovi Vlade

Premijer Andrej Plenković u prošloj je godini u narodnu obveznicu, kako je danas već objavio tportal, uložio 30 tisuća svojih eura. Čak je i javno pozivao ministre da ulože kako bi svojim primjerom pokazali da se isplati. Uz to je zajedno sa suprugom uložio po 5000 eura u trezorske zapise. Najveću vjeru u državne obveznice pokazao je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji je uložio čak 100 tisuća eura, a njegova supruga još 70 tisuća. Nakon dvije godine Grlić Radman bi za to što je državio posudio 100 tisuća trebao dobiti povrat od 7300 eura za kamatu, piše Dnevnik.hr.

Supruga ministra financija Marka Primorca uložila je po 30 tisuća eura u narodne obveznice i trezorske zapise. Dio ministara, baš kao i predsjednik Sabora, poslušao je premijera, pa su tako Davor Božinović, Tomo Medved, Nikolina Brnjac i Gordan Jandroković uložili po 1000 eura u narodnu obveznicu.

  • +12
Ilustrativna galerija/Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Željko Hladika

Vili Beroš i Anja Šimpraga uložili su pak po 500 eura, i to Beroš ne osobno, nego njegova supruga. No jedan dio Vlade - Marin Piletić, Marija Vučković, Damir Habijan, Nina Obuljen Koržinek i Radovan Fuchs - nisu u prošloj godini uložili ni u trezorske zapise ni u narodnu obveznicu, sudeći prema njihovim imovinskim karticama.