INVESTICIJE U ZAGREBU

Evo koje će se škole, dvorane, vrtići i muzeji obnavljati i graditi u 2017.

24.11.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Prema predloženom Programu kapitalnih ulaganja u objekte društvenih djelatnosti, koji će se u sklopu proračuna za 2017. u prvom čitanju naći na sljedećoj sjednici Skupštine, Grad Zagreb iduće godine planira u obnovu, izgradnju, izradu dokumentacije i opremanje škola, sportskih dvorana, muzeja, kazališta, vrtića, bolnica i domova zdravlja uložiti nešto malo manje od 260 milijuna kuna

Najviše novca trebalo bi otići na objekte školstva (79 milijuna kuna), kulture (42,8 milijuna), zdravstva (37,4), socijalne skrbi (36,3), zaštitu spomenika kulture (34,9), sport (18) i predškolski odgoj (7,5 milijuna kuna).

Najviši iznosi planiraju se izdvojiti za obnovu pročelja zgrada koje se nalaze unutar spomeničke rente (22,8 milijuna), izradu projektne dokumentacije i dogradnju objekta bolnice Sv. Duh (19 milijuna kuna), izradu dokumentacije i ishođenje dozvola za gradnju odjela psihogerijatrije u bolnici Vrapče (14 milijuna), opremanje Muzičke akademije (15,5 milijuna), sanaciju hale 'A' Tehničkog muzeja (11,5 milijuna) i rekonstrukciju Hotelsko-turističke škole (10 milijuna), a isto toliko planira se izdvojiti za završetak radova na dogradnji škole i izgradnji sportske dvorane u OŠ Jabukovac.

Od sportskih objekata, najviše (četiri milijuna) je planirano za izradu dokumentacije, sanaciju i rekonstrukciju Doma sportova. Program predviđa i izradu dokumentacije, ishođenje dozvola i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za devet vrtića (Vrbani II, Malešnica, Ivanja Reka, Podbrežje, Klara, Središće, Čučerje, Odranski Obrež, Žitnjak), ali i početak radova na samo dva (Središće i Ivanja Reka).