odbjegli gazda

Evo kako Miljenić misli dovući Todorića pred istražno povjerenstvo

17.10.2017 u 21:19

Bionic
Reading

Neposredno nakon formiranja saborskog istražnog povjerenstva za slučaj Agrokor, Orsat Miljenić, predsjednik tog povjerenstva, najavio je da će Ivica Todorić biti prvi pozvani svjedok, no još uvijek nije uspostavio kontakt s njim

Todorić, koji je trenutno nedostupan hrvatskom pravosuđu, preko bloga na kojem, sa skrivene lokacije, objavljuje svoje stavove vezano uz situaciju u Agrokoru izrazio je spremnost da se stavi na raspolaganje istražnom povjerenstvu.

No nije jasno misli li doći osobno ili bi nekim drugim putem dao iskaz. Saborski zastupnik i član povjerenstva Gordan Maras spomenuo je mogućnost da se Todorića ispita preko Skypea.

Šefa istražnog povjerenstva Orsata Miljenića, koji se trenutno nalazi u SAD-u, upitali smo preko Twittera je li već na neki način stupio u kontakt s Todorićem.

Miljenić kaže da su stručne službe dobile zadatak poslati poziv Ivici Todoriću i pretpostavlja da su to i napravile. Međutim to mogu samo na prijavljenu adresu. Kao što je poznato, na prijavljenoj adresi, u dvorcu Kulmerovi dvori, Todorića je u ponedjeljak tražila i policija, ali ga nije našla. Mediji spekuliraju da se nalazi u Londonu.  

'Bez obzira na to, ja sam ga javno pozvao da dođe', poručio je Miljenić.

Miljenić kaže da bi teoretski pristao da Todorić svjedoči putem videopoziva, ali nije siguran da bi to bila dobra opcija nakon što je izdan nalog za uhićenjem.

'Bila bi to kriva poruka jer bi ispalo da on kalkulira s kim želi razgovarati, a s kim ne', kazao nam je Miljenić.

Prva sjednica povjerenstva trebala bi se održati 3. studenoga, ako ga HDZ, koji mu je nesklon, do tada ne ukine.

  • +21
Ivica Todorić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL