demografske mjere

Evo kako je Garešnica odlučila zaustaviti iseljavanje

03.10.2018 u 22:45

Bionic
Reading

I Garešnica je odlučila zaustaviti iseljavanje mladih obitelji, ali i privlačenje novih. Onima koji se na području ovog bjelovarsko-bilogorskog grada odluče nastaniti 'nagradit' će s maksimalno sedam tisuća kuna

Garešnica je odlučila stati na kraj raseljavanju svojih mladih obitelji i poticanju naseljavanja, uvođenjem dvije demografske mjere. Svaka od njih, objašnjava se na službenim stranicama Grada Garešnice koji je prema posljednjem popisu iz 2011. brojao 10.472 stanovnika, uključuje novčanu pomoć od maksimalnih sedam tisuća kuna.

Dok se prva mjera odnosi na pomoć za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta kako bi se riješilo stambeno pitanje na području ovog bjelovarsko-bilogorskog grada, druga je za rekonstrukciju kuće ili stana kojom se osigurava novi ili poboljšava postojeći stambeni prostor.

Grad je već raspisao javni poziv, a mlade obitelji prijave za korištenje novca po navedenim mjerama mogu podnijeti do sredine prosinca odnosno utroška ukupnog iznosa osiguranog za tu namjenu.