POVODOM DANA EUROPE

Europski tjedan u RH obilježit će niz događaja

06.05.2013 u 09:35

Bionic
Reading

Povodom Dana Europe (9. svibnja), Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj i ove godine obilježavaju Europski tjedan nizom događanja i aktivnosti

Službeno otvorenje Europskog tjedna održat će se danas na Trgu Petra Preradovića konferencijom za medije prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić i šefa Delegacije EU-a veleposlanika Paula Vandorena koji će predstaviti aktivnosti koje će biti održane tijekom Europskog tjedna.

Potpredsjednica Pusić i veleposlanik Vandoren tom će prigodom otvoriti multimedijsku izložbu pod nazivom 'Ja - građanin EU' koja će biti otvorena do 11. svibnja 2013. do 13 sati. Izložba će se održati i u Splitu (Riva) od 22. do 25. svibnja, Osijeku (Trg Ante Starčevića) od 5. do 8. lipnja te u Rijeci (Korzo) od 12. do 16. lipnja 2013.

Tijekom izložbe, posjetitelji će imati prilike informirati se na jednostavan i zanimljiv način o pravima i mogućnostima koje im kao budućim građanima EU-a donosi članstvo u Uniji, a izložba je i u sklopu Europske godine građana.

Osim ove izložbe Delegacija od 3. do 11. svibnja 2013. organizira zajedno sa Kulturnim klubom 'Dane Europskog filma' u Zagrebu, Rijeci, Puli, Splitu, Novskoj i Dubrovniku, na kojima će građani će moći uživati u projekcijama sedam europskih filmova koji se premijerno prikazuju u Hrvatskoj.

10. svibnja organiziran je treći po redu koncert 'Ritam Europe' na kojem će nastupiti Gibonni, London Community Gospel Choir, Belfast Food i Kopito.