NAPAD NA BRUXELLES

Europarlamentarci u strahu; Petir: Ništa im nije sveto

22.03.2016 u 11:56

Bionic
Reading

Hrvatski europarlamentarci koji žive i rade u Bruxellesu oglašavaju se na Twitteru nakon terorističkog napada

Davor Škrlec iz Oraha je napisao da je dobro. 'Hvala na brizi. Potvrđujem da smo moji suradnici i ja dobro. Nadam se da je isto i s mojim kolegicama i kolegama te njihovim suradnicima', poručio je Škrlec.

HSS-ovka Marijana Petir napisala je da su eksplozije u Bruxellesu pred Uskrs pokazatelj da nekima nije ništa sveto! 'Neće nas zaplašiti jer naš Bog je pobijedio smrt! Sretan Uskrs', poručila je Petir putem Twittera.

Ivan Jakovčić također javlja da je OK i piše da je njegov moj asistent Leo Budicin baš bio u metrou u Maalbeeku i pomagao nastradalima! 'Strašno! Moramo pobijediti!', napisao je Jakovčić.Također je u drugom postu napisao: 'Velika tuga u Bruxellesu! Izražavam sućut svima koji su unesrećeni nakon ovih strašnih napada! Pravo na slobodu ne smije nam nitko oteti!'

Tonino Picula je napisao da su njegovi asistenti na sigurnom, a on je na AFET-u. 'Glasamo. Napetost raste zbog neizvjesnosti što se još može dogoditi... kada i gdje?!', napisao je Picula na Twitteru.

Javila se i Biljana Borzan koja je napisala da je dobro sam i njeni suradnici. 'Asistent je danas išao ranije na posao i izbjegao eksploziju u metrou za 15ak min. Stažistica isto imala sreće', poručila je Borzan. Ruža Tomašić također preko Twitter javlja da je dobro. 'Prate me izvanredna stanja. Prošli sam tjedan bila u Turskoj na summitu Europskih konzervativaca i reformista. Tamo je isto kaos', objavila je Tomašić na Twitteru.

Andrej Plenković također je putem twittera javio kako najoštrije osuđuje terorističke napade i izražava sućut obiteljima žrtava.