zimovanje na pijesku

Europa se sve više zatvara zbog omikrona, a mnogi umjesto skijališta za odmor biraju Dubai. Evo u čemu je njegova tajna

10.01.2022 u 17:24

Bionic
Reading

Dok se s jedne strane u Europi uvode nove mjere za ulazak u pojedine države zbog varijante koronavirusa omikron, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) dosad su uspjeli ostati otvoreni za većinu putnika, a broj novozaraženih je vrlo nizak. Stoga ne čudi to da mnogi umjesto skijališta u Italiji, Austriji i Francuskoj kao odredište za zimski odmor biraju pijesak UAE-a

S najvećom stopom cijepljenja na svijetu (92 posto populacije potpuno je cijepljeno, a 7,4 posto djelomično) te opsežnim i pristupačnim testiranjem, Ujedinjeni Arapski Emirati trenutno su na prvom mjestu na Bloombergovoj ljestvici covid fleksibilnosti, koja rangira 53 zemlje prema 12 pokazatelja, kao što su kvaliteta zdravstvene skrbi, smrtnost od virusa i ponovno otvaranje za putovanja.

Zbog pandemije Dubai se transformirao u globalno turističko središte, a do kraja ožujka domaćin je i Expoa 2020., globalne manifestacije na kojoj svoje paviljone imaju zemlje iz cijelog svijeta prikazujući u njima inovacije i futurističke projekte.

Ujedinjeni Arapski Emirati trenutno su otvoreni za turiste cijepljene cjepivima koja je odobrila Svjetska zdravstvena organizacija, a unatoč tome, posjetitelji moraju napraviti brzi test po dolasku. Necijepljeni putnici moraju imati negativan PCR test unutar 72 sata od polaska. Putovanja su trenutno obustavljena za one koji dolaze iz određenih afričkih zemalja ili prolaze kroz njih.

Putnici također moraju preuzeti Al Hosn, službenu aplikaciju za praćenje kontakata i zdravstvenog statusa.

  • +4
Dubai Izvor: EPA / Autor: Jorge Ferrari
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ