ODLUKA NA CERARU

Erjavec zbog arbitraže ponudio ostavku

01.07.2016 u 15:33

Bionic
Reading

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec uvjeren je da će se arbitraža s Hrvatskom o granici nastaviti, a preuzeo je odgovornost za zaplete u procesu, kako Slovenci nazivaju izlazak Hrvatske iz procesa te je u četvrtak podnio ostavku

Erjavec je poručio da Slovenija vjeruje sudu da će donijeti poštenu i konačnu odluku u sporu o granici te tvrdi da su Slovenija i Hrvatska dužne poštovati odluku bez obzira na to kakva bude, javlja RTS.

Erjavec je bio oštro kritiziran u slovenskoj javnosti od prošloga ljeta nakon što je izbila afera PiranLeaks u kojoj je otkriveno da je slovenska strana raspolagala informacijama na koje nije imala pravo te je Hrvatska posljedično zbog kontaminacije procesa izišla iz arbitražnog sporazuma.

'Neka premijer odluči da li uživam njegovo povjerenje', kazao je ministar te dodao da u slučaju da premijer Miro Cerar usvoji njegovu ostavku, to neće utjecati na odnose u koaliciji i podršku njegove stranke umirovljenika vladi. Za sebe kaže da će imati dovoljno posla u stranci i parlamentu.