EPSKA IGRA

Epic Mickey 2: The Power of Two

19.06.2012 u 14:58

Bionic
Reading

Od neočekivanog originala do neizbježnog nastavka, Epic Mickey 2: The Power of Two ove bi jeseni trebao oduševiti sve ljubitelje platformskih naslova

Disney Epic Mickey 2: The Power of Two nastavak je ambicioznog projekta Disney Interactive Studiosa koji bi po svim naznakama i u svim gameplay elementima trebao biti bolji, zabavniji i šarmantniji od svog prethodnika. Igrini programeri iz Junction Pointa unatoč određenim kritikama recenzenata na račun originala bili su vrlo zadovoljni rezultatima prodaje te su imajući na umu sve manjkavosti upućene na njihov račun odlučili poslušati i ispraviti većinu, kako bi nastavak bio još kvalitetniji te samim time i igriviji.

Što se kritika originala tiče, one prvenstveno idu jako lošoj kameri zbog koje su igrači imali mnogo problema kako bi pronašli najbolji rakurs za igranje. Taj problem je na neki način 'ubijao' užitak igranja koji je u igrinom nastavku potpuno otklonjen. Sada igrač više neće sam morati pomicati kameru, već će igra to činiti umjesto njega. Kako bi igraču pružili najbolji pogled na akciju i radnju, programeri su načinili preko tisuću izmjena na kameri, a rezultat je vidljiv već na prvi pogled. Iako je kameru moguće pomicati i manualno, što će neki igrači i dalje činiti kako bi istražili sve skrivene kutke igrinog svijeta, to ovog puta neće biti od presudne važnosti.

Grafički aspekt je još jedan element koji je doživio možda i najveća poboljšanja iz jednostavnog razloga što se igra sada vrti u HD rezoluciji, za razliku od originala koji je zbog slabog hardvera Nintedove konzole Wii u tom pogledu bio prilično hendikepiran. Sada boje izgledaju vedrije i veselije, a igrin svijet je pravi užitak za istraživati. Dijelovi igre koji su napravljeni u 2D-u sada imaju mnogo dublju pozadinu nego prije, a oni u 3D-u odišu nostalgijom te arhitekturom koju možemo pronaći u starim dobrim Disneyevim filmovima. Sve u svemu, prekrasno.

Što se samog gameplaya tiče, Epic Mickey 2: The Power of Two je očigledno namijenjen za igranje u co-op modu iako igranje s partnerom nije nužno jer će u tom slučaju drugog lika kontrolirati AI. Zanimljivo je kako je podržan jedino lokalni split-screen, dok je online multiplayer izostavljen. To pomalo čudi s obzirom na trenutne konzolaške trendove, ali tako je kako je. Vaš partner će igrati u ulozi Oswalda the Rabbita koji je bio prisutan i u prošlom nastavku. Što se tiče njihovih specijalnih mogućnosti, one neće biti preslika onih iz originala, već su malo nadopunjene. Tako će Mickey i dalje vitlati svojim magičnim kistom, dok će se Oswald koristiti daljinskim upravljačem kako bi paralizirao protivnike te kontrolirao mehaničke strojeve. Osim toga, kooperacija je vidljiva i u platformskim dijelovima igre jer Oswald može pomoći Mickeyu da se popne na neka povišena mjesta itd. Sve u svemu, poanta gameplaya je u elementu nadopunjavanja dva lika odnosno ideje da svaki lik može raditi točno određene stvari koje onaj drugi ne može.

Premda nam preostaje još nekoliko mjeseci čekanja prije izlaska novog Mickeya, moramo priznati kako igra za sada djeluje dosta solidno i kako nema sumnje da će u svim elementima gameplaya nadmašiti svog prethodnika.

Disney Epic Mickey 2: The Power of Two trebao bi se pojaviti negdje na jesen ove godine za PlayStation 3, Xbox 360 te Wii.



Epic Mickey 2: The Power of Two gameplay