MARK REIN

Epic: 'Konzole sljedeće generacije moraju nadmašiti sva očekivanja'

15.03.2012 u 12:30

Bionic
Reading

Dopredsjednik Epic Gamesa Mark Rein iznio je svoj stav o očekivanjima koje tržište ima od sljedeće generacije konzola

Epic Games jedan su od najvažnijih studija današnjice, ne toliko zbog njihovih igara (Gears of War je izvrstan, al ne i izvanserijski serijal) koliko zbog Unreal 3 enginea, možda i najviše korištenog enginea u povijesti igara. Iako od Unreal 3 enginea još nismo vidjeli sve što je pokazao i Samaritan project demo, Epic već radi na Unreal 4 engineu i to s namjerom da na neki način generira pritisak na Sony, Microsoft i Nintendo kako bi u next-gen konzole implementirali što bolji hardware, jer, ako to ne učine – 'Apple će ih prestići' – siguran je Rein.

 

'Konzole sljedeće generacije moraju nadmašiti sva očekivanja, a svoj ulaganja vratiti prihodima od softvera. Ako proizvođači konzola ne implementiraju najbolji dostupan hardver, postoji mogućnost da će korisnici odbiti prelazak na sljedeću generaciju. ' – izjavio je Rein i zaključio – 'Ipak, vjerujem da će nas Microsoft, Sony i Nintendo sve pozitivno iznenaditi.'

 

Podsjećamo, sljedeća Nintendova konzola, Wii U na tržištu će se pojaviti još ove godine, a sljedeća Microsoftova konzola zasad poznata pod kodnim imenom 'Durango' sljedeće godine. Nažalost, još nema nikakvih informacija o tome u kojoj je fazi Sony s produkcijom sljedeće PlayStation konzole.