NAJMANJE 28 MRTVIH U PAKISTANU

Ekstremisti postavili bombu u autobus, pa napali bolnicu

15.06.2013 u 21:22

Bionic
Reading

Najmanje 14 studentica poginulo je, a njih 22 su ozlijeđene u eksploziji bombe u Pakistanu. Smrtonosna naprava bila je postavljena pod autobus koji je djevojke prevozio sa ženskog sveučilišta u gradu Quetti

Nakon što su žrtve s mjesta nesreće upućene u lokalnu bolnicu, uslijedio je novi šok. Naime, tamo je također aktivirana eksplozivna naprava, a jedan je muškarac pucao s krova zgrade. U napadu na bolnicu poginulo je desetero ljudi.

Ministar unutarnjih poslova kazao je da je zgrada bila pod opsadom koja je završila kada su u nju upale sigurnosne snage. One su oslobodile 35 ljudi te ubile četvoricu napadača, a jednoga uhitili.

Šef policije Zubair Mahmood izjavio je da je sveučilišni autobus napadnut u trenutku dok su se djevojke spremale na povratak kućama te da su u njemu sudjelovali bombaši samoubojice. Odgovornost za najnoviji napad čija su meta bile žene preuzela je ekstremistička militantna skupina Laksar-e-Jhangvi. Njihov je pripadnik kazao kako su napadi motivirani osvetom za nedavna ubojstva žena i djece koja su počinile pakistanske sigurnosne službe.