SUKOBI U UKRAJINI

Eksplozije odjekuju Slovjanskom

17.05.2014 u 11:28

Bionic
Reading

U Slovjansku od sinoć odjekuju eksplozije, a u subotu su se nastavili sukobi između ukrajinske vojske i separatista, javljaju ukrajinski i ruski mediji

Po riječima očevidaca, pucnjava i eksplozije počeli su u petak navečer i nastavili su se oko pet sati ujutro u subotu.

Snažne eksplozije odjekivale na području oko tvornice Zevs keramika u Slovjansku.

U predgrađima Slovjanska situacija je i dalje napeta.

"Tijekom noći čula se intenzivna pucnjava u predgrađima Slovjanska... Po nekim informacijama topničke granate pale su na stambenu četvrt, a podataka o žrtavama zasad nema", navode separatisti.

Ukrajinske pogranične snage zarobile su proruskog separatističkog čelnika Valerija Bolotova u subotu, ali su ga naoružani separatisti ubrzo oslobodili nakon sukoba na kontrolnoj postaji.

Incident se dogodio samo nekoliko sati prije mirovnih pregovora u istočnom gradu Harkovu. Pregovore su pokrenule ukrajinske vlasti kako bi olakšale situaciju na istoku zemlje.

Bolotov, samoproglašeni guverner regije Luhansk, zadržan je na kontrolnoj postaji kada se vraćao iz Rusije s liječenja zbog ozljeda zadobivenih u napadu u utorak.

Oko 200 naoružanih separatista došlo je na kontrolnu postaju i zatražilo njegovo oslobađanje. Izbio je sukob u kojemu su separatisti upotrijebili granate i strojnice i oslobodili Bolotova.