Bauwerk Boen

Eksplozija smjese drvene prašine i zraka izazvala požar u Đurđevcu

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 11.04.2021 18:41
  • Objavljeno 11.04.2021 u 18:41
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Bruno Fantulin

Do požara u đurđevačkoj tvornici parketa Bauwerk Boen, u kojem je izgorio pogon i strojevi ali ozlijeđenih nije bilo, došlo je zbog eksplozije eksplozivne smjese drvene prašine i zraka u filtru silosa za smirivanje drvene prašine, izvijestila je u nedjelju policija.

Policija je u suradnji s vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba provela očevid i utvrdila da je požar u postrojenju za proizvodnju briketa posljedica eksplozije smjese drvene prašine i zraka u filtru silosa za smirivanje drvene prašine koja je uzrokovana mehaničkom iskrom na lopaticama odsisnog ventilatora. Policijski službenici dostaviti će izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju koprivničko-križevačke policije.

Jučer oko 9.45 sati u proizvodnom pogonu tvrtke izbio je požar prilikom kojeg je izgorio pogon i strojevi, a po izjavi odgovorne osobe za zaštitu od požara tvrtke materijalna šteta procjenjuje se na oko 3.750.000 kuna.Požar su ugasili vatrogasci JVP-a Đurđevac i vatrogasci tvrtke.