15 RANJENIH

Eksplodirala bomba na glavnom trgu u Istanbulu

31.10.2010 u 10:49

Bionic
Reading

Najmanje 15 osoba je ranjeno u nedjelju na središnjem istanbulskom trgu Taksimu u eksploziji za koju je odgovoran, kako se vjeruje, bombaš samoubojica, javila je turska televizija NTV

Od petnaestero ozlijeđenih, šest je policajaca i devetero civila, a napadač je muškarac, rekao je šef istanbulske policije Huseyin Capkin. Zasad nije poznato je li napadač poginuo u eksploziji

'Čini se da se radi o bombašu samoubojici. U ovom trenutku znamo da je ozlijeđeno šestero građana i devet policajaca', kazao je. Mrtvih u napadu nije bilo, ali su dvije ozlijeđene osobe u teškom stanju.

Po njegovim riječima, meta eksplozije bila je policija. Nije poznato tko stoji iza ovog napada. U prošlosti su kurdski pobunjenici, ali i Al-Kaida znali izvoditi bombaške napade u Istanbulu.

Trg je zatvoren i na mjesto eksplozije stigle su hitne službe kao i pirotehnička postrojba za slučaj da postoji još neko eksplozivno sredstvo.

Trg Taksim nalazi se u istoimenoj četvrti u europskom dijelu Istanbula. Taksim je najveća trgovačka, turistička i zabavna četvrt poznata po svojim restoranima, trgovinama i hotelima.