OČUVANJE VODA

Eko akcijom očišćena rijeka Mrežnica

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 14.06.2009 19:40
  • Objavljeno 14.06.2009 u 19:35
Zbog visokog vodostaja Kupe vlasnici čamaca moraju zbrinuti svoja plovila

Zbog visokog vodostaja Kupe vlasnici čamaca moraju zbrinuti svoja plovila

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Miroslav Kis

U povodu Svjetskoga dana zaštite okoliša, na gradskome kupalištu u Dugoj Resi danas je održana deseta središnja ekološka akcija čišćenja rijeke Mrežnice - 'Mrežnica 2009.' tijekom koje su očišćeni dijelovi toka Mrežnice od krutog komunalnog otpada

Uređena je i obala, obnovljena je postojeća infrastruktura kako bi se omogućilo sigurno i neometano kupanje te sportsko-rekreativne aktivnosti na gradskom kupalištu, priopćila je tvrtka 'Pragma komunikacije'.

Eko akciju je organizirao Klub podvodnih aktivnosti 'Vodomar' iz Duge Rese uz partnera 'Zagrebačku pivovaru', koja se u akciju uključila u sklopu svoga društveno odgovornog projekta 'Pivovara moj susjed'.

U akciji je sudjelovalo više od 150 ljudi, domaćih i inozemnih ronilaca te građana, a pridružili su im se i zaposlenici 'Zagrebačke pivovare'.

Izrazivši zadovoljstvo akcijom Tina Puhalo Grladinović iz 'Zagrebačke pivovare' rekla je da se ta tvrtka u akciju uključila kako bi pridonijela očuvanju hrvatskih voda - jednog od najvažnijih prirodnih resursa.

Zadovoljstvo akcijom i rezultatima izrazili su i članovi Kluba podvodnih aktivnosti 'Vodomar'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi