'NADJAČAO' BANK OF AMERICA

EA proglašen najgorom američkom kompanijom

05.04.2012 u 08:27

Bionic
Reading

Javnost je u tradicionalnom godišnjem izboru za najgoru američku kompaniju ove godine odabrala – EA

Svim igračima diljem kugle zemaljske dobro poznata izdavačka kuća EA proglašena je najgorom američkom kompanijom. Tako su odlučili čitatelji The Consumerist portala, a nakon 250,000 glasova s 64,03% EA je odnio 'pobjedu' američkoj banci 'Bank of America'. S obzirom na je tako odlučila javnost glavnim kriterijem može se smatrati odnos kompanije prema potrošačima, u ovom slučaju – igračima.

 

EA-u je u neslavnoj pobjedi zasigurno pomogla politika oko ograničavanja pojedinih naslova isključivo na svoj Origin servis, kao što je to bio slučaj s Battlefieldom 3 ili Mass Effectom 3 koji se ne mogu kupiti na Steamu. Bijes igrača prolijevao se internetom i zbog 'day one' DLC sadržaja kao što je to bio slučaj s 'From Ashes' za Mass Effect.

 

Nakon neslavne titule službenim izvješćem oglasio se i EA; 'Sigurni smo da su British Petroleum, AIG, Philip Morris i Halliburton odahnuli jer ove godine nisu bili ni nominirani. Nastaviti ćemo na radu na igrama i servisima koji osvajaju brojna priznanja, a koristi ih više od 300 milijuna ljudi diljem svijeta.'

 

Nije da nisu u pravu jer na tlu SAD-a zasigurno egzistiraju mnogo gore tvrtke, no bilo bi lijepo kada bi ovo shvatili kao neku vrstu upozorenja da politika koju vode nije najprijateljskija prema igračima.