EUROPSKI UHIDBENI NALOG

Uhićenog Boysa doveli na sud u Zagrebu, određen mu je istražni zatvor

24.09.2023 u 11:25

Bionic
Reading

Jedan od navijača Dinama za kojeg je Grčka izdala europski uhidbeni nalog (EUN) doveden je jutros pred suca Županijskog suda u Zagrebu, koji mu je odredio istražni zatvor. Izručenje deset Bad Blue Boysa koji su pobjegli iz Grčke nakon nereda u kojima je u kolovozu ubijen grčki navijač sada od Hrvatske traži Grčka

Jednom od uhićenih navijača određen je istražni zatvor dok ne bude izručen Grčkoj, javlja HRT.

  • +4
Na Županijskom sudu u Zagrebu privođenje BBB-a Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

N1 izvještava da su dvojica BBB-a koje traži Grčka puštena su da se do odluke o predaji na osnovu EUN-a brane sa slobode. Određene su im, doznaje N1, mjere opreza te ne mogu napuštati Hrvatsku. Oni ne smiju napuštati zemlju, oduzeti im dokumenti i moraju se javljati policiji, javlja RTL, dodajući da je jučer jednom uhićenom navijaču iz Velike Gorice određen istražni zatvor.

  • +3
Privođenje navijača Dinama, BBB, temeljem europskog uhidbenog naloga Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL /PIXSELL

Na teret se BBB-ima stavlja sedam kaznenih djela, među kojima je najteže ono za sudjelovanje u tučnjavi sa smrtnim ishodom. Prvu pravnu bitku uhićeni će voditi na domaćem terenu - zatražit će od hrvatskog pravosuđa da ih se ne izruči. Ako sud odluči izručiti hrvatske državljane Grčkoj, oni se na tu odluku imaju pravo žaliti.

'Rok za izručenje je 60 dana, međutim ti se rokovi mogu i produljiti, u slučaju da npr. europski uhidbeni nalog nije preveden ili nešto slično, tako da postoji cijeli niz mogućnosti koje se mogu dogoditi da se sve to prolongira', rekao je odvjetnik Nino Ćosić.

Izvor: Pixsell / Autor: goran stanzl / pixsell

Istodobno, istraga u Grčkoj i dalje ne daje odgovore tko je ubojica 29-godišnjeg Michalisa. Odvjetnik 96 uhićenih hrvatskih navijača Athanasios Kaymenakis uvjeren je - ubojica nije pripadnik BBB-a. A kada će stotinjak pritvorenih pripadnika BBB-a izaći iz istražnih zatvora u Grčkoj, pitanje je na koje zasad nitko nema odgovor.